ISBN

9788381373432: Wydawnictwo

Format

9.9: https://woblink.com/ebook/nowe-deklaracje-vat-za-lipiec-jak-uzyskac-zwrot-lub-zaplacic-podatek-z-rachunku-vat-joanna-dmowska-130029u

Cena:


Fairy tales

Autor: Hans Christian Andersen

Język angielski

Poziom B1

Lubisz czytać dobre powieści a jednocześnie chcesz doskonalić swój angielski?

Mamy dla Ciebie idealne połączenie!

Klasyka literatury światowej w wersji do nauki języka angielskiego.

CZYTAJ – SŁUCHAJ – ĆWICZ

CZYTAJ – dzięki oryginalnym angielskim tekstom Fairy Tales przyswajasz nowe słówka. uczysz się ich zastosowania w zdaniach i poszerzasz słownictwo. Wciągająca fabuła książki sprawi. że nie będziesz mógł się oderwać od lektury. co zapewni regularność nauki.

Czytanie tekstów po angielsku to najlepsza metoda nauki angielskiego.

SŁUCHAJ – pobierz bezpłatne nagrania oryginalnego tekstu Fairy Tales dostępne na poltext.pl. Czytaj jednocześnie słu

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka

Cena: 39.9


Zdrowe przetwory

Autor: Jolanta Naklicka – Kleser

Ciesz się pysznymi smakami przez cały rok.

Zdrowe przetwory to niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory – nie tylko pyszne. ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na tradycyjne przetwory – zarówno słodkie jak i wytrawne. w nowej. zdrowej odsłonie. a także autorskie receptury na wyjątkowe przysmaki. które wzbogacą Twoją spiżarnię i stół. m.in. ekspresowy dżem truskawkowy z chia. pesto z czosnku niedźwiedziego lub chutney z jabłek z czerwonym pieprzem i rozmarynem. Oprócz tego – garść przepisów na oliwy smakowe. octy owocowe oraz naturalne ekstrakty.

Pasteryzacja. kiszenie. marynowanie. fermentacja – oto techniki. które pozwolą Ci zamknąć w słoikach i butelkach smaki. którymi zachwycisz swoich bliskich.

Zapraszam Was w sentymentalną podróż do

9.9: https://woblink.com/ebook/jakie-zmiany-w-funkcjonowaniu-zwiazkow-zawodowych-beda-obowiazywac-od-1-stycznia-2019-r-ewa-podgorska-rakiel-130037u

Cena:


Czyste mięso

Autor: Shapiro Paul

Historia dzieje się na naszych oczach: odkryto sposób na wytwarzanie wystarczającej ilości jedzenia dla wciąż rosnącej ludzkiej populacji.

Ziemia ledwo dyszy. Wzrost zaludnienia i popytu na mięso. jaja. nabiał i skórę sprawia. że przemysłowa hodowla miliardów zwierząt stała się ze wszech miar szkodliwa. Nie ma nic naturalnego w kurze. której podaje się stymulatory wzrostu i hoduje w szopie z kilkudziesięcioma tysiącami innych. ani w krowie czy świni. które wraz z paszą wchłaniają obłędne ilości antybiotyków.

Dlatego trwają zaawansowane prace nad produkcją i komercjalizacją czystego mięsa – prawdziwego mięsa – tworzonego bez udziału zwierząt. Naukowcy zapewniają. że rozwój mięsa z tkanki zwierzęcej nie da fałszywego mięsa. tak jak sklonowanie owcy nie doprowadziło do powstani

31: https://woblink.com/ebook/pod-woda-steadman-catherine-129124u

Cena:


Inne umysły. Ośmiornice i prapoczątki świadomości

Autor: Peter Godfrey-Smith

Kiedy nurkujesz w oceanie. zanurzasz się w początek każdego z nas. – P. Godfrey-Smith

Mimo że ssaki i ptaki są powszechnie uważane za najmądrzejsze stworzenia na Ziemi. najnowsze badania dowodzą. że wyższa inteligencja pojawiła się na bardzo odległej gałęzi drzewa życia. Mowa o głowonogach. a przede wszystkim ośmiornicach. jednych z najbardziej zadziwiających zwierząt zamieszkujących oceany. Są inteligentne. ciekawskie. mają zdolność uczenia się. odróżniania kształtów i rozpoznawania ludzi. Potrafią odkręcić słoik. pluć w żarówkę. by zgasić światło. znaleźć wyjście z labiryntu i brawurowo uciec z niewoli. W zdolności do kamuflażu nie mają sobie równych; w ciągu niespełna sekundy mogą upodobnić się do koralowca. kępki wodorostów czy piaszczystego morskiego dna. Jak to możliwe. że stworzenia obdarzone takimi zdolnościami wyewoluowały w linii tak radykalnie różnej od naszej?

Peter Godfrey-Smith zabiera nas w podróż przez oceany – zarówno te współczesne. jak i archaiczne – w poszukiwaniu prapoczątków świadomości. Opierając się na najnowszych badaniach naukowych oraz własnych podwodnych obserwacjach. odkrywa tajemniczy i fascynujący świat innych umysłów. pozwalając zrozumieć naturę naszych własnych.

Zwięzły i elegancki przewodnik po ewolucji. świadomości i biologii morskiej. – Psychology Today

Fascynujące i często zachwycające! – The Times

Książka znalazła się na liście 10 najlepszych tytułów popularnonaukowych tygodnika „Publishers Weekly” w 2016 roku

Finalistka The Royal Society Book Prize 2017

Peter Godfrey-Smith – profesor filozofii w Graduate Center na uniwersytecie w Nowym Jorku oraz historii i filozofii nauki na Uniwersytecie w Sydney. Jego podwodne nagrania ośmiornic pojawiały się w National Geographic i New Scientist.

Wydawnictwo: Copernicus Center Press

Cena: 50.9



ksiazki w pdf, dzieje herodota pdf, iliada homera pdf, klamstwa ktorymi zyjemy, powtórka z historii gimnazjum pdf, toskania przewodnik pdf, allen carr jak skutecznie rzucić palenie, ciechaniewicz pielęgniarstwo pdf, klasyfikacja procesów, atlas ptaków pdf, wałęsa człowiek z teczki pdf, nina frank, ekspozycja mróz pdf, fizjologia ciąży pdf, www wolanie pl, człowiek wśród ludzi. zarys psychologii społecznej, dwupunkt książki…