Negore-Tchórz. Wydanie dwujęzyczne z gratisami

Autor: Jack London

Akcję swojego opowiadania Negore-Tchórz Jack London osadza na XIX-wiecznej Alasce i opowiada historię Negore. który musi udowodnić przed swoim plemieniem. że nie jest tchórzem. London jak zwykle drobiazgowo odtwarza plemienną atmosferę. tworzy silnych. ciekawych bohaterów. obok których nie sposób przejść obojętnie. 

Jack London (John Griffith Chaney) – autor powieści i opowiadań z wątkami autobiograficznymi. London miał niezwykle barwne życie. Samouk. był m.in. poszukiwaczem złota w Klondike. marynarzem. reporterem. gazeciarzem. trampem i kłusownikiem. Jako korespondent wojenny relacjonował konflikt rosyjsko-japoński w 1905 r. i wojnę domową w Meksyku. W jego twórczości często pojawia się motyw samotnej walki człowieka z panu

37: https://woblink.com/ebook/kroniki-sprzedawcy-krwi-yu-hua-katarzyna-sarek-141217u

Cena:


Odważ się żyć

Autor: Dawid Piątkowski

Pragniemy osiągać niesamowite rzeczy. wieść życie marzeń i być szczęśliwi. Dla większości ludzi to coś nierealnego. Ograniczeni przez brak wiedzy i strach. są więzieni w murach niepewności. które sami zbudowali. Pogrążeni we śnie. jednak wciąż żywi. Nieświadomi faktu. że skrywają w sercach najpotężniejszą moc w całym wszechświecie – siłę woli.

 

Walczymy. by się przebudzić i żyć bez ograniczeń

 

Nasza wewnętrzna siła nie pochodzi z wygrywania. To nasze zmagania i przeciwności losu budują charakter. Kiedy przechodzimy przez trudności życiowe i świadomie decydujemy. że się nie poddamy. pokazujemy. kim tak naprawdę jesteśmy. Walczymy. by się przebudzić i żyć bez ograniczeń. To jest nasz cel.

 

Odkryj sekrety niezachwianej motywacji najwybitniejs

Chrąchol-Barczyk Urszula: Autor

Cena:


Nauka w kuchni

Autor: Michał Kuźmiński

Czy zastanawiałeś się. kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku?

Michał Kuźmiński. wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”. prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość.

Z książki dowiesz się. jak wygląda gluten. poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą. że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego). poznasz zapach zupy z kwarków. dowiesz się. jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie.

Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na

:

Cena:



kundera nieśmiertelność, obywatel pl bodnar, minecraft schematy, aced k bromberg pdf, jennifer probst książki, marcin kozioł, zranione uczucia, książka dary anioła, dominik szczepański, grupy interesów, bankowość pdf, bezpłatne ebooki, słownictwo angielskie poziom a2 pdf, książka do nauki rysowania dla dzieci, zbiorowiska roślinne w polsce, natchniony, książka dary anioła, zarobek pasywny, rozmówki polsko rosyjskie pdf, rybak znad morza wewnętrznego, skuteczne sposoby inwestowania w nieruchomości, zranione uczucia pdf…